Banen loading

Speelklaar maken van de banen

Na een drukke winterperiode nu bijna klaar met het speelklaar maken van de banen voor de zomer!

Als BLTC In Between hebben we Frank Meijer van Meijer Groundsman gevraagd om de banen weer klaar te maken voor de zomer. Frank is bij diverse clubs fulltime groundsman van beroep en houd zich alleen maar bezig met gravel en de verschillende varianten van gravel. Bij BLTC In Between zal hij in samenwerking met onze Peter Wiegers de renovatie en het dagelijks onderhoud van de banen gaan verzorgen.

Met Frank hebben we afgesproken om er alles aan te doen om de huidige banen de aankomende jaar/jaren zo goed mogelijk bespeelbaar te houden om zo snel mogelijk naar totale renovatie over te gaan. 

Tijdens de winter zijn Frank en Peter allereerst gestart met het schoonmaken van de banen. Ze hebben getracht om de bovenste gravellagen af te schrapen om zo een schonere laag over te houden die minder vet, minder dicht en (meest belangrijk) minder glad zal zijn tijdens het seizoen.  Toen dit klaar was kwam de vorstperiode inclusief sneeuw. Tijdens deze winterse periode is Frank af en toe op het park geweest om te kijken of alles goed gaat. ‘Een paar weken gedwongen vakantie’, zo vat hij deze tijd samen. Normaal gesproken is de vorst ideaal maar je ziet vaak bij oudere banen dat de vorst bijna niet meer de baan binnen komt door de extreme dichtheid.  Gelukkig waren de voorbereidende werkzaamheden al gestart zodat de vorst toch enig effect heeft gehad.

Na de dooi is er meteen gestart met het loshalen van de ‘schonere’ toplaag door met messen de toplaag “open te snijden”. Daarna met de eg er overheen zodat de bovenlaag mooi los is komen te liggen. Dit bevordert de waterdoorlaatbaarheid van de banen.

Na het loshalen worden de banen licht uitgevlakt en licht gerold zodat de banen klaarliggen om de nieuwe lijnen weer te kunnen leggen.

Na het terugbrengen van de nieuwe lijnen zal er eerst een nieuwe schone toplaag aangebracht worden die licht gemengd gaat worden met het oude gravel om op die manier de stabiliteit van de baan tijdens de start van het seizoen te garanderen. 

Tijdens bovenstaande werkzaamheden zullen Frank en Peter continu bezig zijn met het egaliseren van de banen totdat er weer een mooi strakke baan ligt.

Daarna zullen de nieuwe netpalen en nieuwe netten worden aangebracht om op die manier iedereen een mooie start van het seizoen te kunnen bieden.

We hopen dat we op deze manier een beetje inzicht hebben gegeven in de werkzaamheden die we op dit moment aan het uitvoeren zijn op de banen. We doen uiteraard ons uiterste best om de banen zo spoedig mogelijk klaar te hebben.

We wensen iedereen een mooie start van het nieuwe seizoen met veel tennisplezier.

Sportieve groet,
Het BLTC In Between team

Delen is lief ♡

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nieuwsbrief

Altijd onregelmatig, nooit saai: schrijf je nu in en blijf op de hoogte van onze BLTC In Between!