competitie 2021

De inschrijving voor de Voorjaarscompetitie is gesloten en de teams zijn ingedeeld.
Je kunt je nog wel aanmelden als invaller via vcl@bltcblaricum.nl. Naar verwachting zal de KNLTB begin september de poule-indeling van de teams bekendmaken.

Wij verheugen ons op een mooi competitieseizoen!

————————————————————————————————————-

 

Zoals je wellicht al hebt gelezen in de mailing van de KNLTB zijn voor de senioren de voorjaarscompetitie 2021 en de andere competities in 2021 vanwege corona samengevoegd en verschoven naar het najaar: De Competitie 2021

Voor junioren wordt na 1 juni besloten of hun voorjaarscompetitie toch door kan gaan. Als dat zo is, begint de jeugdcompetitie vanaf 11 juni. Er wordt dan door de juniorenteams van de voorjaarscompetitie een competitie van maximaal 5 speeldagen gespeeld.

Wil je meteen inschrijven? Stuur dan een mailtje met alle informatie (bv captain, teamleden, soort competitie) naar vcl@bltc-inbetween.nl

COMPETITIESOORTEN

Via onderstaande link kom je uit bij het pdf bestand van de competitiesoorten.

Aanbod KNLTB Voorjaarscompetitie 2021

SPEELDATA

Via onderstaande link kom je uit bij het pdf bestand van de speeldata.

Speeldata KNLTB Voorjaarscompetitie 2021

VERKORT EN COMPACT SPELEN

In alle dubbelspelpartijen van seniorencompetities (DD, HD en GD) wordt in plaats van een volledige derde set een beslissende wedstrijdtiebreak tot en met 10 punten gespeeld. Dat heet “verkort spelen”. Meer informatie hierover vind je via de link.
In de 8&9-competitie en in de Zomeravondcompetitie wordt “compact” gespeeld. Daar wordt, behalve de wedstrijdtiebreak tot 10 punten, ook in de hele wedstrijd bij deuce een beslissend punt gespeeld. Ook daarover lees je meer via de link.

KNLTB Informatie Verkort en Compact Spelen

 

REGELS VOOR DE VRIJDAGAVOND COMPETITIE

  • Er wordt in aaneengesloten weken gespeeld en er wordt niet meer op tijd gespeeld. Er worden dus volledige partijen gespeeld, eventueel met een wedstrijdtiebreak in de dubbels);

  • De binnenbanen zullen vanaf 1 oktober in overleg beschikbaar zijn.

  • Je mag gedurende de competitie voor meerdere teams uitkomen als die maar niet op dezelfde competitiedag (bv ‘s zaterdags) spelen. (Uitzonderingen vind je in het competitiereglement).

  • Je mag als invaller in een team spelen als die teams niet te ver uit elkaar liggen qua speelsterkte. Hier vind je de uitleg van de KNLTB van de invalregels.

  • Competitiespelers mogen een onbeperkt aantal keren per week competitie spelen voor hun vereniging, mits de speler niet meer dan eenmaal uitkomt in een hoger geklasseerd team. De bandbreedte om te kunnen spreken van een hoger of lager geklasseerd competitieteam, is 2,0. Overleg altijd eerst met een van de VCLs als je twijfelt of een invaller gerechtigd is om in jouw team in te vallen.

Nieuwsbrief

Altijd onregelmatig, nooit saai: schrijf je nu in en blijf op de hoogte van onze BLTC In Between!

Copyright 2021 © Alle rechten voorbehouden.