COVID-19

BANEN ZIJN OPEN, HORECA OOK

 

Onze tennis- en squashbanen zijn open en de clubhoreca is geopend tot maximaal 22:00 uur.
Zowel binnen als buiten (als het weer het toelaat) kan gespeeld worden. Als je 18 jaar of ouder bent, heb je een CoronaToegangsBewijs nodig om binnen te spelen en om van de toiletten en kleedkamers gebruik te maken. Overal op het park moet je 1,5 meter afstand houden en binnen zijn mondkapjes verplicht, behalve tijdens het sporten en behalve als je nog geen 13 jaar bent.
In de loungebar moet je een CTB en een vaste zitplaats hebben. Als je zit mag je mondkapje af.
Lees ook ons meest recente Corona-nieuwsbericht.

CORONATOEGANGSBEWIJS

Iedereen is welkom op de club, maar er geldt sinds woensdag 26 januari 2022 dat het scannen van de CoronaCheck-app (CoronaToegangsBewijs (CTB)) verplicht is als je binnen komt, dus zowel om te squashen of tennissen als om van de horeca gebruik te maken.

Dit betekent dat bezoekers via deze app moeten kunnen aantonen dat ze volledig gevaccineerd zijn (langer dan 2 weken), een herstelbewijs hebben of een negatieve PCR-test hebben.
Belangrijk is dat je ook je legitimatie meeneemt, aangezien náást de check ook de legitimatie gecontroleerd moet worden.

Daarbovenop moet je ook binnen sinds zondag 28 november anderhalve meter afstand houden en bij het rondlopen verplicht een mondkapje dragen. In ons horecagedeelte moetje op je vaste zitplaats blijven. Op de baan hoef je geen anderhalve meter afstand te houden en hoef je geen mondkapje op.

VOOR HET CTB GELDEN DE VOLGENDE REGELS:

De CTB-plicht geldt in alle binnenruimtes, op het terras en in de hal.
Als je alleen buiten komt tennissen of buiten naar tennis of een training komt kijken en niet binnen wilt zitten of naar de kleedkamer/toiletten wilt, hoef je geen CoronaCheck-app te laten zien.
Als je alleen in de hal komt squashen of tennissen en geen drankje neemt, moet wel je je CoronaCheck-app laten zien.
Als je na het squashen of tennissen plaatsneemt in onze sportsbar dien je wel de CoronaCheck-app te laten zien.

Wanneer de QR-code niet getoond of niet gescand kan worden kun je helaas niet van alle faciliteiten gebruik maken.

Onze medewerkers volgen de instructies en coronabepalingen van de overheid op. Maak het de medewerkers gemakkelijk en toon zonder vragen of discussie je geldige CTB en draag het verplichte mondkapje op de juiste manier.

EXTRA INFO:

Het tonen van je geldige QR-code kan digitaal via de CoronaCheck-app, maar ook uitgeprint is een mogelijkheid.

Andere vormen van bewijs (gele boekje/vaccinatiepapieren etc.) zijn niet geldig.

De scan-app die gebruikt zal worden slaat géén gegevens op met betrekking tot locatie, persoonsgegevens of het aantal keer dat er is gescand.

SLUITING HORECA NA 22:00 uur

Sinds woensdag 26 januari 2022 geldt dat horeca van 22:00 tot 05:00 uur dicht moet zijn. Dat betekent dus dat onze horeca elke avond om 22:00 uur sluit. Onze binnen- en buitenbanen mogen dan nog wel bespeeld worden, maar onze loungebar en de rest van het complex zijn dan dicht. Ook wedstrijden, zoals de Junior Tour en het UTR ProTennisTour-toernooi, kunnen geen gebruik maken van de horeca na 22:00 uur.

Onze horeca moet dus, in ieder geval tot 15 februari, elke dag vanaf 22:00 uur dicht zijn.
Help de mensen achter de bar een handje en zorg dat je, ook zonder aansporingen, op tijd vertrekt. Ook al maak je geen gebruik van de horeca, als je klaar bent met spelen moet je toch het terrein verlaten.

We hopen allemaal dat de maatregelen gauw allemaal opgeheven worden, maar voor nu kan er in ieder geval al veel meer dan eerst. Blijf gezond en wees verstandig en sportief.

Meest recente Corona-nieuwsberichten

Sinds de versoepelingen na de eerste en tweede Coronagolf is op 9 februari 2021 het seizoen weer gestart bij BLTC In Between. We spelen sindsdien binnen en buiten en we leggen graag uit hoe we de club zo veilig mogelijk hebben gemaakt.

BLTC In between heeft in de lockdown met de kennis van februari 2021 onderzoek gedaan naar de noodzakelijke maatregelen en randvoorwaarden om veilig binnen en buiten te kunnen sporten.

 

RISICOBEHEER

Om te beginnen is het niet mogelijk om maatregelen te treffen die een 100% garantie geven op het voorkomen van besmettingen binnen het centrum. Het zal daarom gaan om het nemen van maatregelen die de kans op besmettingen minimaliseren.

De overheid noemt de volgende aspecten:

  • Het houden van afstand: anderhalve meter;
  • Voldoende ventilatie.

Wij hebben de volgende maatregelen genomen om het risico te beperken:

 

HET HOUDEN VAN AFSTAND

Het houden van afstand wordt door BLTC In between gefaciliteerd door de aanwezigheid van ruim voldoende oppervlakte om 1,5m afstand te houden tot andere personen. Het aantal zitplaatsen is gereduceerd en ook het aantal tafeltjes.

Ons personeel houdt de tafels en de deurklinken regelmatig extra schoon (decontamineren).

Dit geldt voor alle delen van het gebouw; zowel voor de squashbanen als voor de loungebar, de tennishal en de tennisbanen.

Bij deze maatregel zijn we uiteindelijk wel afhankelijk van het gedrag van de aanwezige personen. We vragen dan ook aan alle sporters en bezoekers om hier verantwoordelijk mee om te gaan.

 

VENTILATIE

Het RIVM adviseert om ruimtes waar personen gebruik van maken minimaal te ventileren volgens de eisen uit het BouwBesluit.

Wij hebben nagekeken of de diverse bouwdelen voldoende worden geventileerd. Het blijkt dat de beide hallen, de sportsbar, de squashbanen en de kleedruimten ruim (veel meer dan minimale eis) worden geventileerd.

De ventilatoren die hiervoor zorg dragen zullen voortdurend ingeschakeld zijn.

Voor de squashbanen geldt specifiek dat er een raam open moet blijven staan om voldoende luchttoevoer van buiten te garanderen.

Er wordt geen lucht gerecirculeerd. De heaters in de tennishal brengen wel lucht in de hal in beweging, maar deze verhogen het besmettingsrisico niet, zoals bedoeld bij het ‘recirculeren van lucht’ in de notitie van RIVM.

Nieuwsbrief

Altijd onregelmatig, nooit saai: schrijf je nu in en blijf op de hoogte van onze BLTC In Between!