COVID-19

CORONATOEGANGSBEWIJS

Iedereen is welkom op de club, maar er geldt sinds zaterdag 13 november 2021 dat het scannen van de CoronaCheck-app (CoronaToegangsBewijs (CTB)) verplicht is als je binnen komt, dus zowel om te squashen of tennissen als om van de horeca gebruik te maken.

Dit betekent dat bezoekers via deze app moeten kunnen aantonen dat ze volledig gevaccineerd zijn (langer dan 2 weken) of een negatieve PCR-test hebben.
Belangrijk is dat je ook je legitimatie meeneemt, aangezien náást de check ook de legitimatie gecontroleerd moet worden.

Daarbovenop moet je ook binnen vanaf zondag 28 november anderhalve meter afstand houden en bij het rondlopen verplicht een mondkapje dragen. In ons horecagedeelte moetje op je vaste zitplaats blijven. Op de baan hoef je geen anderhalve meter afstand te houden en hoef je geen mondkapje op.

VOOR HET CTB GELDEN DE VOLGENDE REGELS:

De CTB-plicht geldt in alle binnenruimtes, op het terras en in de hal.
Als je alleen buiten komt tennissen en geen drankje neemt of binnenkomt, hoef je geen CoronaCheck-app te laten zien.
Als je alleen in de hal komt squashen of tennissen en geen drankje neemt, moet wel je je CoronaCheck-app laten zien.
Als je na het squashen of tennissen plaatsneemt in onze sportsbar dien je wel de CoronaCheck-app te laten zien.

Wanneer de QR-code niet getoond of niet gescand kan worden kun je helaas niet van alle faciliteiten gebruik maken.

Onze medewerkers volgen de instructies en coronabepalingen van de overheid op. Maak het de medewerkers gemakkelijk en toon zonder vragen of discussie je geldige CTB en draag het verplichte mondkapje op de juiste manier.

EXTRA INFO:

Het tonen van je geldige QR-code kan digitaal via de CoronaCheck-app, maar ook uitgeprint is een mogelijkheid.

Andere vormen van bewijs (gele boekje/vaccinatiepapieren etc.) zijn niet geldig.

De scan-app die gebruikt zal worden slaat géén gegevens op met betrekking tot locatie, persoonsgegevens of het aantal keer dat er is gescand.

SLUITING SPORTACCOMMODATIE EN HORECA NA 17:00 uur

Sinds zondag 28 november 2021 geldt dat alles van 17:00 tot 05:00 uur dicht moet zijn. Dat betekent dus helaas dat onze sportaccommodatie en onze horeca elke middag om 17:00 uur sluiten. Onze binnen- en buitenbanen mogen dan niet meer bespeeld worden, en onze loungebar en de rest van het complex zijn dan ook dicht. Ook amateurwedstrijden, zoals de Junior Tour, en de trainingen zijn niet toegestaan na 17:00 uur. Voor professionele wedstrijden, zoals het UTR ProTennisToernooi in december, wordt een uitzondering gemaakt, maar daar mag geen publiek bij zijn.

Wij moeten dus, in ieder geval tot 15 december, helaas elke dag vanaf 17:00 uur dicht zijn.
Help de mensen achter de bar een handje en zorg dat je, ook zonder aansporingen, op tijd vertrekt. Ook al maak je geen gebruik van de horeca of van de banen, je moet toch het terrein verlaten.

We hopen allemaal dat de maatregelen gauw weer opgeheven worden, maar voor nu is het even niet anders. Blijf gezond en wees verstandig en sportief.

Meest recente Corona-nieuwsberichten

Sinds de versoepelingen na de eerste en tweede Coronagolf is op 9 februari 2021 het seizoen weer gestart bij BLTC In Between. We spelen sindsdien binnen en buiten en we leggen graag uit hoe we de club zo veilig mogelijk hebben gemaakt.

BLTC In between heeft in de lockdown met de kennis van februari 2021 onderzoek gedaan naar de noodzakelijke maatregelen en randvoorwaarden om veilig binnen en buiten te kunnen sporten.

 

RISICOBEHEER

Om te beginnen is het niet mogelijk om maatregelen te treffen die een 100% garantie geven op het voorkomen van besmettingen binnen het centrum. Het zal daarom gaan om het nemen van maatregelen die de kans op besmettingen minimaliseren.

De overheid noemt de volgende aspecten:

  • Het houden van afstand: anderhalve meter;
  • Voldoende ventilatie.

Wij hebben de volgende maatregelen genomen om het risico te beperken:

 

HET HOUDEN VAN AFSTAND

Het houden van afstand wordt door BLTC In between gefaciliteerd door de aanwezigheid van ruim voldoende oppervlakte om 1,5m afstand te houden tot andere personen. Het aantal zitplaatsen is gereduceerd en ook het aantal tafeltjes.

Ons personeel houdt de tafels en de deurklinken regelmatig extra schoon (decontamineren).

Dit geldt voor alle delen van het gebouw; zowel voor de squashbanen als voor de loungebar, de tennishal en de tennisbanen.

Bij deze maatregel zijn we uiteindelijk wel afhankelijk van het gedrag van de aanwezige personen. We vragen dan ook aan alle sporters en bezoekers om hier verantwoordelijk mee om te gaan.

 

VENTILATIE

Het RIVM adviseert om ruimtes waar personen gebruik van maken minimaal te ventileren volgens de eisen uit het BouwBesluit.

Wij hebben nagekeken of de diverse bouwdelen voldoende worden geventileerd. Het blijkt dat de beide hallen, de sportsbar, de squashbanen en de kleedruimten ruim (veel meer dan minimale eis) worden geventileerd.

De ventilatoren die hiervoor zorg dragen zullen voortdurend ingeschakeld zijn.

Voor de squashbanen geldt specifiek dat er een raam open moet blijven staan om voldoende luchttoevoer van buiten te garanderen.

Er wordt geen lucht gerecirculeerd. De heaters in de tennishal brengen wel lucht in de hal in beweging, maar deze verhogen het besmettingsrisico niet, zoals bedoeld bij het ‘recirculeren van lucht’ in de notitie van RIVM.

Nieuwsbrief

Altijd onregelmatig, nooit saai: schrijf je nu in en blijf op de hoogte van onze BLTC In Between!