Najaarscompetitie 2020 is door corona opgegaan in de competitie 2020

Door de coronamaatregelen zijn de voorjaarscompetitie 2020 en de andere competities in 2020 samengevoegd en verschoven naar het najaar van 2020.
Je vind alle informatie over de Competitie 2020 via deze link.


 


Hieronder vind je nog de informatie van 2019.
We hopen dat in 2021 corona niet meer zo’n grote invloed zal hebben en dat we dan weer een leuke najaarscompetitie kunnen spelen!

 

 

 

.

De najaarscompetitie is een gezellige competitie op diverse niveaus en wordt van september tot eind oktober gespeeld.
Je vindt hier alle informatie over de najaarscompetitie bij elkaar.

opstelling
De teamindelingen (zowel voor de jeugd- als de seniorenteams) vind je via deze link.
De competitiepoule-indelingen vind je door in het bestand met de teamindelingen op de (blauwe) teamnaam te klikken. Zo vind je ook de tijden dat je aanwezig moet zijn – zowel uit als thuis – , de uitslagen en de standen. Je vindt je eigen poule-indeling ook in de Club-app en via mijnKNLTB.

kom gezellig kijken!
Wil je gezellig komen kijken en je favoriete team aanmoedigen, klik dan hier. Je vindt er per dag een overzicht van welke teams thuis spelen.

nieuwe en niet meer zo nieuwe regels

 • De indeling door de KNLTB is gebaseerd op ploeggemiddelden, waarbij wordt uitgegaan van de actuele rating van de spelers op het moment van inschrijving.
 • Spelers mogen in één week in meerdere teams spelen, maar wel onder voorwaarden. Lees meer.
 • Alle wedstrijden in de najaarscompetitie mogen in onderling overleg met de tegenstander eerder worden gespeeld of worden uitgesteld naar een latere datum, maar wel op voorwaarde dat: de wedstrijd wordt vastgesteld op een andere dan één van de officiële inhaaldata, én de wedstrijd uiterlijk vóór de laatste (= zevende) speeldag van de competitie wordt gespeeld. Lees meer op pagina 4 van het Wedstrijdbulletin en in artikel 26 van het Competitiereglement.
 • Op zaterdag kunnen wedstrijden vroeger beginnen, mogelijk al om 9 uur. Dit om de banen optimaal te benutten en zoveel mogelijk leden in de gelegenheid te stellen om competitie te spelen. Dit kan zowel bij BLTC Blaricum als bij de verenigingen waar je te gast bent het geval zijn. Kijk daarom goed op mijnknltb.toernooi.nl bij jouw eigen poule hoe laat je verwacht wordt.
 • In alle dubbelpartijen wordt verkort gespeeld. Dit betekent dat op álle wedstrijddagen (donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag) in alle dubbels geen volledige derde set wordt gespeeld, maar een supertiebreak (tot 10 punten). Compact spelen (supertiebreak én beslissend punt bij 40-40) wordt alleen nog in de 8&9-competitie gespeeld.
 • Als er een supertiebreak wordt gespeeld, voer je de uitslag ervan in als setstand van de derde set. Zo’n uitslag ziet er dan bv zo uit: 6-3, 4-6, 10-2.
 • Het is bij alle competities mogelijk om op indoorbanen te spelen.
 • Het wedstrijdformulier is (net als bij de voorjaarscompetitie) versimpeld. Je zet er zowel de ploeguitwisseling op, als de uitslagen.
 • De dubbelopstelling hoeft niet bij de ploeguitwisseling bekend te zijn, je kunt ‘m ook pas na de singles bekend maken.
 • Je speelsterkte staat niet meer op je spelerspas. Voor de ploegenuitwisseling moeten de spelers worden opgesteld aan de hand van de speelsterkte in het spelersprofiel op mijnKNLTB.nl. Let op: speelsterkte is niet de actuele rating. (Speelsterkte is één cijfer (in het blauwe vakje); de actuele rating heeft getallen achter de komma (in het witte vakje)). Let echt goed op de juiste volgorde; een foute opstelling kan een boete opleveren, die je als team zelf moet betalen.
 • De aanvoerder (captain) moet direct na afloop van de wedstrijd de uitslag invoeren op mijnKNLTB.nl. Omdat de aanvoerder van het bezoekende team die online uitslag ter plekke moet controleren voordat de teams naar huis gaan, moet de aanvoerder er dus voor zorgen dat hij bijvoorbeeld op een smartphone of tablet kan inloggen. De wificode op de club is [ReliableHosting]. Je kunt ook de pc in de bungalow gebruiken (vraag de sleutel achter de bar). Het wedstrijdformulier blijft bij de aanvoerder van de ontvangende club (die moet ‘m tot 1 oktober bewaren).

speeldata en inhaaldagen
De speeldata en inhaaldata staan in het overzicht hieronder. Zet deze dagen goed in je agenda en houd ze vrij voor de competitie.

uitslagen invoeren
Voor ieder team is de teamcaptain door ons gemachtigd om de uitslagen in te voeren. Log voor het invoeren van de uitslagen in op mijnknltb.nl. Lees via deze link meer over het invoeren van uitslagen.
Ook bij de jeugdteams moet de teamcaptain de uitslagen invoeren, maar we hebben de teamouders ook gemachtigd zodat er niet via mijnKNLTB-account van het kind hoeft te worden ingelogd.
Als je als captain niet aanwezig bent op een speeldag, neem dan even contact op met Kees, zodat hij een ander uit je team kan machtigen.

VCL-dienst
Ieder thuisspelend team is zijn eigen VCL. Je hebt als team dus geen algemene VCL-dienst op een thuisspeeldag. Los problemen of vraagstukken samen met je tegenstanders op met de informatie uit het Competitiereglement en het Wedstrijdbulletin. Kom je er niet uit, neem dan contact op met Kees of Pauline (de club-VCLs). Je vindt hun telefoonnummers in de rode competitiemap (op de stamtafel of achter de bar).

uitwijken naar onze hal
Bij onbespeelbare gravelbanen mag er in september voor de najaarscompetitiewedstrijden van de thuisteams uitgeweken worden naar onze hal. De regels hierover vind je hier. We vertrouwen erop dat de teams onderling de beschikbare banen op zo’n manier verdelen dat ieder team tijdig klaar kan zijn met hun wedstrijden.

inschrijven
De inschrijving voor de Najaarscompetitie is gesloten en de teams zijn ingedeeld. Je kunt je nog wel aanmelden als invaller via vcl@bltcblaricum.nl.

captainsavond op maandag 9 september
De captainsavond is op maandag 9 september van 19:30 – 20:00 uur in het clubhuis. Er wordt dan uitleg gegeven over de najaarscompetitie en de competitie-spullen worden uitgedeeld. De captains staan bovenaan in de teamopstelling.

tot slot (boetes)
We gaan er natuurlijk van uit dat alles van een leien dakje zal gaan, maar het kan gebeuren dat je als team ergens in verzeild raakt waar je tegen de regels van de KNLTB oploopt. Je bent als speler en als team altijd zelf verantwoordelijk voor hoe je je gedraagt tijdens de competitie. De KNLTB handhaaft de regels door boetes uit te delen bij misdragingen, maar bijvoorbeeld ook als je als team een wedstrijd opgeeft en dus niet verschijnt op een speeldag (ook als je dat vooraf meldt aan de tegenstander). Heb je twijfels over wat mag en wat niet mag? Vraag het dan de VCL’s. Geldboetes die door de KNLTB worden gegeven moeten door de desbetreffende speler of team zelf worden betaald en daar wordt natuurlijk niemand gelukkiger van. We helpen je graag om je aan de regels te houden ?

Wij verheugen ons op een mooie competitieherfst!

onduidelijk?
Heb je nog een vraag, stuur dan een mail naar vcl@bltcblaricum.nl.

Sportieve groet,
Kees de Graaf en Pauline van Riet
VCL’s / competitieleiding BLTC Blaricum

Nieuwsbrief

Altijd onregelmatig, nooit saai: schrijf je nu in en blijf op de hoogte van onze BLTC In Between!

Copyright 2021 © Alle rechten voorbehouden.