BIB Nieuwsbericht competitie KNLTB 800x600 211117

Voorjaarscompetitie 2022

We kijken alweer vooruit naar de voorjaarscompetitie van 2022. Je kunt je daarvoor (en ook voor de zomeravondcompetitie) vanaf nu inschrijven!

We hebben echt voor ieder niveau een competitiesoort, dus niets staat je in de weg om aan te sluiten. Hier vind je overzichtelijk wat de mogelijkheden zijn. Geen idee wat bij jou zou passen? Vraag ons of je trainer of we je helpen. Dat doen we graag. Want we zouden het zó leuk vinden als ook jij dit jaar meedoet!

Dit zijn de speeldagen van 2022:

Let er op dat je alle speeldata goed in je agenda zet zodat je team altijd compleet is voor de wedstrijden.

Hoe schrijf je je in?

Senioren:
Je kunt je als team (of eventueel als individuele speler) aanmelden via vcl@bltc-inbetween.nl. Vermeld de namen van alle teamspelers en geef aan wie de captain is (diegene voert de uitslagen in en is het aanspreekpunt voor het team, de club en de tegenstanders). Schrijf ook duidelijk in je e-mail voor welke competitiedag je je team opgeeft, welke competitiesoort en welke leeftijdsklasse. Je kunt ook een tweede keuze en je voorkeuren vermelden.
Als je nog geen team hebt, probeer dan of je tennis- of trainingsmaatjes zin hebben om samen competitie te spelen of dat je bij een bestaand team kunt aansluiten. Je trainer kan ook met je meedenken of er spelers zijn met wie je een team kunt vormen. Kun je geen team vinden, mail ons dan je individuele inschrijving, dan zetten wij je op de invallerslijst.

Junioren:
Geef je naam door via een mailtje aan de VCL‘s en wij zorgen dat je op de lijst staat waaruit de trainers de juniorenteams samenstellen. Houd er rekening mee dat je team alle speeldagen compleet moet zijn. Zet daarom nu al alle speeldagen in je agenda.

Tenniskids:
Tenniskids worden voorgedragen voor de Rood-, Oranje-, Groen-competitiedagen door de trainers. Ook hier geldt dat meedoen betekent dat je er alle speeldagen zult zijn.

Let op dat je inschrijving uiterlijk 31 december 2021 bij ons binnen moet zijn.

Wat is er dit jaar anders?

Tijdens de afgelopen Competitie 2021 werd er niet gespeeld om promotie of degradatie. De teams zullen daarom door de KNLTB zoveel mogelijk worden ingedeeld op basis van de teamsterkte (gemiddelde speelsterkte van de teamspelers).

Op vrijdagavond is de 8&9-competitie toegevoegd. 8&9-competitie is een leuke competitievorm voor onervaren tennissers. Je leest er hier alles over.
Ook nieuw is de Damesdubbelcompetitie voor 50+ers op vrijdag. Dat wordt een heel gezellige competitie!

Een andere verandering is dat er in elke vrijdagavondcompetitiesoort 5 avonden, en om en om wordt gespeeld. De Gemengddubbelcompetitie en de 8&9-competitie starten op 1 april en de Damesdubbelcompetitie en de Herendubbelcompetitie spelen op 8 april. Dan weer GD en 8&9 op 15 april en DD en HD op 22 april, enzovoort. De precieze data staan in het overzicht van de speeldata. Wil je het liefst op vrijdagavond 10 keer achter elkaar door spelen, schrijf je dan in voor GD/8&9 én voor DD/HD.

In alle seniorencompetities (behalve de 8&9-competitie) wordt er in het dubbelspel een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) in plaats van een volledige derde set gespeeld.
Dit geldt ook voor de vrijdagavondcompetitie. Er wordt dus niet meer op tijd gespeeld.
De 8&9-competitie speelt compact. Lees hier precies wat dat is.

Tot slot is het goed om te bedenken dat, als het in het voorjaar nog steeds van toepassing is, iedereen zich volgens de dan geldende coronaregels moet gedragen.

Onduidelijk, vragen of twijfels?

Heb je nog een vraag of een opmerking, stuur dan een mail naar vcl@bltc-inbetween.nl. We helpen je graag.

We hopen op veel inschrijvingen zodat we in 2022 veel gezellige competitiedagen tegemoet gaan!

Sportieve groet,
Kees de Graaf en Pauline van Riet
VCL’s / competitieleiding BLTC Blaricum

Delen is lief ♡

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nieuwsbrief

Altijd onregelmatig, nooit saai: schrijf je nu in en blijf op de hoogte van onze BLTC In Between!