Zomeravondcompetitie 2021

UPDATE 25 februari 2021:
Vooralsnog heeft de KNLTB geen meldingen gedaan over het al dan niet kunnen laten doorgaan van de Zomeravondcompetitie in deze coronatijd. De voorjaarscompetitie is al wel uitgesteld. Wij verwachten eind april duidelijkheid over de start van de Zomeravondcompetitie. Zodra we meer weten laten we dat hier weten.Wat is deze competitievorm?

Op zeven woensdagavonden in mei en juni, vanaf 19:00 uur, wordt de Zomeravondcompetitie gespeeld. Deze KNLTB-dubbelcompetitie staat open voor iedereen boven 17 jaar en er wordt gespeeld in alle speelsterktes. Lees hier de informatie van de KNLTB over deze relatief nieuwe competitievorm.

Opstelling
Een Zomeravondcompetitie-team bestaat uit minimaal vier spelers. Er worden per avond 4 dubbels gespeeld.

Regels
In alle dubbelpartijen wordt compact gespeeld. Dit betekent dat in alle dubbels geen volledige derde set wordt gespeeld, maar een supertiebreak. Een supertiebreak is een tiebreak tot 10 punten. Bij 40-40 (deuce) wordt een beslissend punt gespeeld. Een beslissend punt betekent dat er dan nog één punt gespeeld wordt en wie dat punt wint, wint de game. De ontvanger mag kiezen of er vanaf de even of de oneven kant geserveerd wordt. In een beslissend punt in een mixed dubbel mag de ontvanger niet kiezen; de heer serveert dan altijd op de heer en de dame serveert altijd op de dame. De opstelling bepaalt dan dus of er vanaf de even of oneven kant geserveerd wordt.

Speeldata
De speeldata zijn 7 woensdagen in mei en juni 2021. Houd deze dagen alvast vrij in je agenda. De wedstrijden beginnen om 19:00 uur

Inschrijven (de inschrijving is voorlopig gesloten omdat niet duidelijk is of de Zomeravondcompetitie in 2021 kan doorgaan)
Je kunt je als team (of eventueel als individuele speler) aanmelden via vcl@bltcblaricum.nl. Vermeld de namen en lidnummers van de teamspelers en geef aan wie de captain is (diegene voert de uitslagen in en is het aanspreekpunt voor het team, de club en de tegenstanders).

Onduidelijk?
Heb je nog een vraag of een opmerking, stuur dan een mail naar vcl@bltcblaricum.nl.

We hopen dat we in 2021 veel gezellige woensdag-zomeravonden tegemoet gaan!

Sportieve groet,
Kees de Graaf en Pauline van Riet
VCL’s / competitieleiding BLTC Blaricum

Nieuwsbrief

Altijd onregelmatig, nooit saai: schrijf je nu in en blijf op de hoogte van onze BLTC In Between!

Copyright 2021 © Alle rechten voorbehouden.